Novice in dogodki
Za dodajanje v Planinsko knjižico morate biti prijavljeni. Prijavite se lahko s Facebook računom, Twitter računom ali e-mailom.

Postanite mojster planinske fotografije!

Nazaj

Začetek 8. sezone akcije Očistimo naše gore

05. maj 2017

Naša pobuda Očistimo gore že dolgo ni več v povojih, ampak se razvija in postaja resna in zrela. A to ne pomeni, da se na otvoritvi že 8. sezone, ki bo v nedeljo, 14. maja 2017, ne bomo imeli lepo. Za naš prvi dogodek bomo šli na primorsko stran, v Kamp Tura v Vipavski dolini.

Kot običajno bom tudi letos v skupinah prečesali planinske poti in jih očistili smeti:

družine z najmlajšimi otroki se bodo odpravile proti cerkvici sv. Nikolaja, kjer bo otroke čakal Kuža Pazi z pustolovskim presenečenjem in okrepčilom,
planinci in pohodniki se bodo usmerili proti Konju (smer Abram),
izkušeni planinci pa proti Gradiški turi (neplezalna smer.

V Kampu Tura bo na vrsti zabavno-izobraževalni program. Pripravili smo delavnice za mlajše in starejše o varnosti, zdravju in varovanju narave v gorah. Učili se bomo, kako biti odgovoren pohodnik, ki pazi nase, soplanince in naravo.

Z nami bodo reševalci GRZ Slovenija, ki bodo pokazali, kako poteka reševanje s tirolsko žičnico, PD Vipava bo svetoval in varoval pri plezanju na umetni steni, pogovarjali se bomo z Andrejo Sterle Podobnik, lansko zmagovalko najtežjega gorskega maratona nasvetu, teka okrog Mount Everesta ter seveda s Tonetom Fornezzijem Tofom.

Dobimo se torej v nedeljo, 14. maja 2017, ob 9.30 uri v Kampu Tura pri Vipavi.

Da bo za nas organizacija lažja, nam vašo udeležbo potrdite na elektronski naslov ocistimo.gore@triglav.si ali s sporočilom na našo FB stran Očistimo gore.

Pridružite se nam, da bo družba še prijetnejša, pa vzemite s sabo bližnje in prijatelje!

Foto: arhiv Kampa Tura

Galerija slik