Novice in dogodki
Za dodajanje v Planinsko knjižico morate biti prijavljeni. Prijavite se lahko s Facebook računom, Twitter računom ali e-mailom.

Postanite mojster planinske fotografije!

Gorski vodnik

Gorski vodnik

Brezplačna mobilna aplikacija Gorski vodnik je namenjena ljubiteljem gora, ki želite povečati svojo varnost.

Prenesi

Začetek 8. sezone akcije Očistimo naše gore

05. maj 2017

Naša pobuda Očistimo gore že dolgo ni več v povojih, ampak se razvija in postaja resna in zrela. A to ne pomeni, da se na otvoritvi že 8. sezone, ki bo v nedeljo, 14. maja 2017, ne bomo imeli lepo. Za naš prvi dogodek bomo šli na primorsko stran, v Kamp Tura v Vipavski dolini.

Kot običajno bom tudi letos v skupinah prečesali planinske poti in jih očistili smeti:

družine z najmlajšimi otroki se bodo odpravile proti cerkvici sv. Nikolaja, kjer bo otroke čakal Kuža Pazi z pustolovskim presenečenjem in okrepčilom,
planinci in pohodniki se bodo usmerili proti Konju (smer Abram),
izkušeni planinci pa proti Gradiški turi (neplezalna smer.

V Kampu Tura bo na vrsti zabavno-izobraževalni program. Pripravili smo delavnice za mlajše in starejše o varnosti, zdravju in varovanju narave v gorah. Učili se bomo, kako biti odgovoren pohodnik, ki pazi nase, soplanince in naravo.

Z nami bodo reševalci GRZ Slovenija, ki bodo pokazali, kako poteka reševanje s tirolsko žičnico, PD Vipava bo svetoval in varoval pri plezanju na umetni steni, pogovarjali se bomo z Andrejo Sterle Podobnik, lansko zmagovalko najtežjega gorskega maratona nasvetu, teka okrog Mount Everesta ter seveda s Tonetom Fornezzijem Tofom.

Dobimo se torej v nedeljo, 14. maja 2017, ob 9.30 uri v Kampu Tura pri Vipavi.

Da bo za nas organizacija lažja, nam vašo udeležbo potrdite na elektronski naslov ocistimo.gore@triglav.si ali s sporočilom na našo FB stran Očistimo gore.

Pridružite se nam, da bo družba še prijetnejša, pa vzemite s sabo bližnje in prijatelje!

Foto: arhiv Kampa Tura

Galerija slik