Novice in dogodki
Za dodajanje v Planinsko knjižico morate biti prijavljeni. Prijavite se lahko s Facebook računom, Twitter računom ali e-mailom.

Postanite mojster planinske fotografije!

Nazaj

Otvoritev novega otroškega igrišča pri Koči na Hleviški planini

25. avgust 2016

Vabimo vas na odprtje novega otroškega igrišča pri Koči na Hleviški planini, ki bo v nedeljo, 11. septembra. Osrednje sporočilo akcije Očistimo gore je spodbujanje odgovornega odnosa do narave, pa tudi predajanje ljubezni do gora, gibanja in zdravega načina življenja na otroke. Novo igrišče pri Koči na Hleviški planini lahko služi kot motivacija, da se bomo z otroki še raje podali v naravo.

Hleviška planina (818 m) zaradi bližine in lahkega dostopa velja za idrijsko hišno goro, Koča na Hleviški planini pa je priljubljena pohodniška točka, na katero vodijo številne poti – domačini so jih našteli vsaj 30. Za kočo skrbi Planinsko društvo Idrija, ki je s svojo častitljivo starostjo 112 let med najstarejšimi pri nas.

To poletje je bilo na dvorišču Koče na Hleviški planini delavno, saj smo se v sodelovanje povezali naša ekološka akcija Očistimo gore, dobrodelna akcija Otroci Triglava, PD Idrija in Geopark Idrija ter uredili novo otroško igrišče s številnimi didaktični elementi, ki spodbujajo kreativno igro ter urjenje fizičnih veščin. Del igrišča bo namenjen spoznavanju geološke raznolikosti idrijsko-cerkljanskega dela Slovenije in bo urejen kot park kamnin.

Zbrali se bomo ob 9. uri na parkirišču na Ahacijevem trgu (Stari plac) nasproti Antonijevega rova v središču Idrije. Udeleženci bodo prejeli majice Očistimo gore, zaščitne rokavice in biorazgradljive vrečke, saj bomo na kratkem lahkem pohodu do Koče na Hleviški planini čistili okolico. Kot vedno bomo smeti tudi stehtali.

Otroško igrišče bomo odprli ob 11.00. Otroke bo pričakal Kuža Pazi, poskrbljeno pa bo tudi za malico in glasbo.

Prosimo, da svojo udeležbo potrdite na elektronski naslov ocistimo.gore@triglav.si ali v zasebnem sporočilu na Facebook strani Očistimo naše gore.

Igre ni nikoli preveč. Zato nasvidenje na Hleviški planini!

Galerija slik