Novice in dogodki
Za dodajanje v Planinsko knjižico morate biti prijavljeni. Prijavite se lahko s Facebook računom, Twitter računom ali e-mailom.

Postanite mojster planinske fotografije!

Nazaj

Očistimo gore in Zlatorogova transverzala ponosa skupaj na Šmohorju

22. avgust 2016

V soboto, 27. avgusta, bomo z Zlatorogovo transverzalo ponosa združili moči in se povzpeli na Šmohor. Šmohor je zadnji vrh letošnje Zlatorogove transverzale, zato bo tam še prav posebej veselo. Naša akcija se pridružuje s čiščenjem.

Kaj imata skupnega akcija Očistimo gore in Zlatorogova transverzala ponosa? Vsaj tri stvari: družita nas ljubezen do gora in gibanja v naravi, želimo narediti tudi nekaj dobrega za naravo in družbo ter oboji smo stari sedem let.

Zlatorogovci vsako leto izberejo sedem planinskih koč sredogorja, ki jih v sedmih poletnih sobotah povežejo v transverzalo. Akcija pa ima tudi dobrodelno noto, saj s finančnimi sredstvi podpira lokalna planinska društva. Letošnjo transverzalo bodo zaključili na posavskem Šmohorju. Veseli smo, da se bomo pridružili planincem s štajerskega konca.

Zbirali se bomo med 8.30 in 9.30 v Laškem pri gasilskem domu, kjer bomo razdelili vrečke. Na poti do planinskega doma na Šmohorju bomo čistili pot in okolico, na vrhu pa bomo stehtali smeti in ocenili najbolj nenavaden odpadek. Otroke bo pri Planinskem domu na Šmohorju pričakal Kuža Pazi, ki bo na Šmohorju skril tudi zaklad za geolov.

Dostop na Šmohor pa je možen tudi po drugih poteh, ki si jih lahko ogledate tukaj.

Očistimo gore, Zlatorogova transverzala ponosa, Šmohor in Štajerska vabijo!

Galerija slik